Dunning Avenue Park NSW, Australia (2015)

Designed by David Duncan from ASPECT Studios, this Rosebery park includes design features to minimise noise and make maintenance more cost effective.

Plinth-mounted benches and seats are installed on a concrete wall that runs around the play area, fitted with standard Classic Plaza Seat battens in eco-certified hardwood.

Using the standard battens achieved a custom seat in a cost effective way, says Duncan, and will make the benches more maintenance-friendly.

Classic Plaza Tables, Benches and Seats are also positioned throughout the park.

Designed by David Duncan from ASPECT Studios, this Rosebery park includes design features to minimise noise and make maintenance more cost effective.

Plinth-mounted benches and seats are installed on a concrete wall that runs around the play area, fitted with standard Classic Plaza Seat battens in eco-certified hardwood.

Using the standard battens achieved a custom seat in a cost effective way, says Duncan, and will make the benches more maintenance-friendly.

Classic Plaza Tables, Benches and Seats are also positioned throughout the park.

similar projects

Jubilee Playground

Jubilee Playground by Sue Barnsley Design has been awarded the Medal for Landscape Architecture at the Australian Institute of Landscape Architects NSW 2014 Awards. The playground, in Glebe’s Bicentennial Park, is a whimsical community space for children. Nicknamed ‘the lost world’ by its creators, the park meets the increasing demand for inner city families to access outdoor play spaces. “Throughout the design of Jubilee Playground we were conscious of reusing and renovating site furniture and play equipment.” Street Furniture Australia provided a number of colourful Classic Plaza Seats to the site, in keeping with the pre-existing seating nearby. Sue Barnsley says, “Throughout the design of Jubilee Playground we were conscious of reusing and renovating site furniture and play equipment. So we built on the existing pattern of Street Furniture Australia seats that edged Northcote …

  • 2 feb 2015
read more

MIT Sydney

Davies Harrington Design has created a new courtyard space for the MIT campus on Sussex Street in Sydney. Michelle Davies, Designer, says student wellbeing was at the heart of the brief right from the beginning of the project. “The courtyard is central to this in that it acts as a space of rejuvenation between classes,” she says. “Lush plantings, vibrant colour and natural wood materials create a sense of calm. The Street Furniture Australia benches bring a splash of fun and an opportunity for students to mingle and enjoy all this space has to offer.” Eight plinth-mounted Mall Seats, with battens powder coated in Viper Green, are installed on a ledge that runs the length of the courtyard. Mall Mitred Slim Benches fit snugly around planter boxes in a U-shape. …

  • 27 nov 2019
read more

Oran Park Library

The heart of the Oran Park Civic Precinct, Oran Park Library provides community development and information, education and recreation. The library precinct is a vision of three groups: Landcom, Greenfields Development Company and Camden Council. Landscape architecture is by JMD Design. The outdoor spaces provide places to rest and meet, with wide green space in Perich Park opposite the plaza. Street Furniture Australia supplied Classic Galleria Seats to the plaza – including in front of the Library and Council Chambers. The seats and Arqua Fountains are also installed in Perich Park. The Galleria Seats are surface fixed, or mounted on concrete plinths, with our standard plinth mount bracket.

  • 4 nov 2019
read more