Victory Memorial Gardens NSW, Australia (2015)

In the heart of Wagga Wagga, the historic Victory Memorial Gardens are set on two hectares of land and offer a central meeting place for the city. Wagga Wagga Council have chosen the comfortable and timeless Mall range to upgrade their existing outdoor furniture. A number of Mall Settings and Mall Seats have been placed throughout the gardens, providing a place to gather with family or simply ponder the history of the park. Also, Rim Bins have been added to provide an efficient litter solution for visitors.

In the heart of Wagga Wagga, the historic Victory Memorial Gardens are set on two hectares of land and offer a central meeting place for the city. Wagga Wagga Council have chosen the comfortable and timeless Mall range to upgrade their existing outdoor furniture. A number of Mall Settings and Mall Seats have been placed throughout the gardens, providing a place to gather with family or simply ponder the history of the park. Also, Rim Bins have been added to provide an efficient litter solution for visitors.

similar projects

Camberwell Laneways

Wave benches, designed by Oculus, breathe new life into Camberwell Laneways. When the Boroondara Council looked at the dull, service-only laneways in the Melbourne suburb of Camberwell, it saw an opportunity to reflect the character of a community. What it ended up with had even greater potential: a blueprint for laneways that could revitalise the wider municipality. “There is a lack of public seating in the area, so we engaged Street Furniture Australia.” An initial trial took place in Market Lane, a thoroughfare leading from Burke Road to a car park, which hosts the Camberwell Fresh Food Market from Tuesday to Saturday each week. “It started as a thoroughfare where traders and the Rotary Club wanted to do something to liven it up and make it more useful “ says Boroondara …

  • 12 jan 2015
read more

Urunga Esplanade

Street Furniture Australia was the chosen supplier to furnish across the Sunshine Coast. The Park range in aluminium was specified for its robust nature and easy maintenance. The tables and benches have been made in two different lengths, 1750mm and 3800mm. This has been done, not only for accessibility purposes but also for parents with prams. There has been a space included in the middle of the chairs so that a wheel chair or pram can fit in this gap instead of at the head of the table. The Sunshine Coast also requested for custom platform seats to be made for a more relaxed seating atmosphere. SFA also provided custom furniture for the beach bar settings that look out on to the ocean and dual wheeled bin enclosures.

  • 3 feb 2015
read more