Harden Town Centre NSW, Australia (2015)

Harden Shire Council has recently upgraded their town in rural NSW. The main thoroughfare, Neill Street, has undergone reconstruction work, and a range of Street Furniture Australia products have been selected to enhance the renewed streetscape. Traditional bollards line the main road; Rim Bins provide a modern, efficient litter solution; Classic Galleria Seats provide comfortable resting places for locals and visitors alike; and Semi Hoop bike stands offer easy-to-use bicycle parking. Along with the Council’s investment in new trees and gardens, the new street furniture ensures that Harden is more welcoming than ever.

Harden Shire Council has recently upgraded their town in rural NSW. The main thoroughfare, Neill Street, has undergone reconstruction work, and a range of Street Furniture Australia products have been selected to enhance the renewed streetscape. Traditional bollards line the main road; Rim Bins provide a modern, efficient litter solution; Classic Galleria Seats provide comfortable resting places for locals and visitors alike; and Semi Hoop bike stands offer easy-to-use bicycle parking. Along with the Council’s investment in new trees and gardens, the new street furniture ensures that Harden is more welcoming than ever.

location

Neill Street, Harden, NSW 2587

client

Harden Shire Council

market

similar projects

Camberwell Laneways

Wave benches, designed by Oculus, breathe new life into Camberwell Laneways. When the Boroondara Council looked at the dull, service-only laneways in the Melbourne suburb of Camberwell, it saw an opportunity to reflect the character of a community. What it ended up with had even greater potential: a blueprint for laneways that could revitalise the wider municipality. “There is a lack of public seating in the area, so we engaged Street Furniture Australia.” An initial trial took place in Market Lane, a thoroughfare leading from Burke Road to a car park, which hosts the Camberwell Fresh Food Market from Tuesday to Saturday each week. “It started as a thoroughfare where traders and the Rotary Club wanted to do something to liven it up and make it more useful “ says Boroondara …

  • 12 jan 2015
read more

Jubilee Playground

Jubilee Playground by Sue Barnsley Design has been awarded the Medal for Landscape Architecture at the Australian Institute of Landscape Architects NSW 2014 Awards. The playground, in Glebe’s Bicentennial Park, is a whimsical community space for children. Nicknamed ‘the lost world’ by its creators, the park meets the increasing demand for inner city families to access outdoor play spaces. “Throughout the design of Jubilee Playground we were conscious of reusing and renovating site furniture and play equipment.” Street Furniture Australia provided a number of colourful Classic Plaza Seats to the site, in keeping with the pre-existing seating nearby. Sue Barnsley says, “Throughout the design of Jubilee Playground we were conscious of reusing and renovating site furniture and play equipment. So we built on the existing pattern of Street Furniture Australia seats that edged Northcote …

  • 2 feb 2015
read more